Itt a világ leghosszabb szelfibotja. Egy glasgowi székhelyű cég létrehozott egy alkalmazást, ami 36 ezer kilométerről készít rólunk fényképet. Ehhez persze a föld megfelelő pontján kell lenni a megfelelő időpontban, de a Spelfie nevű app ezt is megoldja.

Ugyanis ha egy meghatározott eseményre megyünk, és ezt jelezzük az Airbus műholdján lévő kamerának, akkor az értesít majd minket, hogy pontosan hová is kell majd az eseményen belül állni, aztán arról is, hogy mikor is kell magunkról képet készíteni. Utóbbi fontos, ugyanis az űrben lévő kamera is akkor fog fényképezni, mikor mi. Aztán majd később, órák múlva megkapjuk együtt a két képet a műholdról, amit a fejlesztők le szeretnének rövidíteni pillanatokra a jövőben.

A fejlesztők a klímaváltozásra szeretnék egyébként első körben felhívni a figyelmet, így a fenti kép is ilyen eseményen készült Baliban. A résztvevők jó nagyban kirakták a földre az Act Now (most cselekedj) feliratot, majd a műhold azt lefotózta.

A jövőben nem csak meghatározott eseményeken lehetne így szeflit készíteni, hanem bárkinek, bárhol. Persze ehhez az is kell, hogy a műhold pont elhaladjon fölöttünk, sőt, a tiszta ég sem árt, mert különben semmi értelme az egésznek.

Forrás: The Guardian