A szelfik kora nem járt le, sőt népszerűbbek mint eddig valaha. A Huawei tulajdonában álló Honor telefonmárka felmérése szerint egy átlagos angol 884 fotót csinál évente, ebből 468 szelfi. 

A megkérdezettek 85 százaléka azt állította, hogy több képet csinál saját magáról mint régebben, ráadásul az is kiderült, hogy a férfiak szívesebben szelfiznek, mint a nők. Az is kiderült, hogy a szerkesztett és agyonfilterezett szelfik ideje viszont már tényleg lejárt, a 16-29 évesek 65 százaléka azt mondja, hogy inkább természetes képeket készítenek magukról, legalábbis természetesebbet mint 5 évvel ezelőtt. 

A szelfik egyre jobban az élet részévé válnak, és ma már az emberek olyan helyzetekben is készítenek magukról képet, mint mikor izzadtak edzés után. Egyre népszerűbbek lettek a természetben készült fotók is, ennek valószínűleg az az oka, hogy egyre több kamerának szélesebb az elsülő kamerájának a látószöge, vagyis már nem csak az illető feje kerül a képre, hanem az is látszik, merre van. 

Korábban a szelfik leginkább bulikban és alkalmakkor készültek, most gyakorlatilag bármikor készítenek képet magukról az emberek, és sokkal lelkesebben osztják meg a képeket. 

A szakértők szerint ez a jövőben sem változik, a kommunikáció egyik legnépszerűbb formája a képi kommunikáció lesz. Ebben a 30 év alattiak 27 százalékkal aktívabbak, ami azt is jelenti, hogy a jövő generációjának kommunikációja kifejezetten vizuális és képeken alapuló lesz. 

Forrás: Sky News