A legnagyobb közösségi médium rengeteg adatot ismer már jelenleg is a magánéletünkről. A legtöbb esetben rendelkezik egy felhasználó születési dátumával, e-mail címével, nemével, párkapcsolati státuszával, érdeklődési körével, munkáltatójával és munkakörével, de ismeri a családtagjait és baráti körét is. Látja azt is hol piheni ki magát és milyen vallású.

Az egyik legfontosabb terület amely kimaradt eddig a Facebook érdeklődési köréből, az a júzerek jövedelmi, vagyoni helyzete és multikultúrális vonzódásának kérdése. Ezen változtatna most a legnagyobb közösségi médium.

Mindent tudni akar a felhasználókról

A Facebook ugyanis a felhasználók magánéletének teljes feltérképezésére készül, amely alól a pénzügyi kérdések sem lesznek többé kivételek. Ennek oka csupán az, hogy az Egyesült Államokon kívül is szeretnék tovább bővíteni a hirdetők számára a célzási lehetőségeket.

Az újdonság a hirdetők számára óriási előnyt jelenthet, felhasználói oldalról viszont fokozott óvatosságot kíván majd meg. Mielőtt bármit is megadnánk jövedelmi helyzetünkről, gondoljuk át mennyi veszélyt rejthet számunkra, ha az „nem kívánatos személyek” kezébe kerül. (zsarolás, rablás, adóhatósági intézkedés, stb.)

Itt olvashatsz további Facebook érdekességekről:

Forrás: Dailymail, Be Social