Múlt héten jelentette be a Google, hogy az új Google Maps felületen már beágyazhatóak a térképek. Csak a fogaskerék ikonra kell kattintanod az oldal alján, majd kiválasztani a „Térkép beágyazása” opciót. Három méretből lehet választani vagy a további beállítási lehetőséggel is élhetsz, amellyel magad adhatod meg a kívánt szélességet és magasságot – írja a Googlesystem.blogspot.hu.

embed-google-maps

Mi a legérdekesebb dolog a beágyazott térképek kapcsán? A Google szavaival élve: „Ez a térkép Önnek készült. Amikor megtekinti webhelyén a térképet, láthatja rajta mentett helyeit. Webhelyeinek látogatói nem láthatják ezeket a helyeket, hanem ők is saját személyre szabott térképüket fogják megtekinteni.” Ez persze csak akkor történik meg, ha látod a profilikonodat a térkép jobb felső sarkában. Megcsillagozhatsz helyszíneket a beágyazott térképen és azok elmentésre kerülnek a Google fiókodban.

„Beágyazhatsz egy alaptérképet, vezetési útvonalakat vagy a weboldaladra vagy a blogodra irányuló helyi keresést az új Google Mapsből” – informál a Google.