Ismét újított a Facebook, a változások most a mobilos alkalmazást érintik.

A legtöbben használják és figyelik is a Facebookon kapott értesítéseket, hogy a családtagjaik, közeli barátaik állapotmegosztásairól ne maradjanak le – vezeti fel az újítást a Facebook a hivatalos blogjában. Ugyanakkor a visszajelzések alapján felmerült az az igény, hogy a fontosabb információkat a felhasználók egy helyen szeretnék látni, ez indokolta állítólag az új fejlesztést. Így tehát az értesítések fül alatt ezután olyan dolgokat is meg tudunk majd nézni, mint a barátok által közzétett mérföldkövek (például születésnapok, életesemények), sporteredmények és tévés emlékeztetők a követett oldalak alapján, vagy az olyan, közelgő eseményekről való értesítések, amelyekre visszajeleztünk, hogy ott leszünk.

facebook-ertesites

Ha a mobilunkon engedélyezzük, hogy a Facebook hozzáférjen a helyelőzményeinkhez, akkor pedig még szélesebb lehet a paletta. Megnézhetjük az értesítéseknél, milyen, népszerű események várhatóak a városban, ahol élünk, időjárással kapcsolatos információk (például riasztásról), de akár arról is tájékozódhatunk, hogy a hozzánk közel eső mozi(k)ban milyen filmeket játszanak.

Az újítás egyébként kísértetiesen emlékeztet a Google Now alkalmazásra, ami egyfajta intelligens személyi asszisztens. Ezen a felületen „kártyákat” hozhatunk létre, ami szintén hasznos információkkal látja el a felhasználót a beállításoktól függően. Megnézhetjük például, mikor is kivel játszik a kedvenc csapatunk (vagy éppen a korábbi meccsek eredményeit), tájékozódhatunk benne az aktuális időjárásról, születésnapokról, útforgalmi adatokról, stb.

A Facebook fenti újításai iOS-en és Androidon lesznek elérhetők, először persze az Egyesült Államokban kapják meg a felhasználók a friss értesítési felületet.