Ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, a Twitter összeszedte magát és az elmúlt időszakban nem kevesebb, mint 70 millió olyan felhasználói fiókot függesztettek fel, ami spamet vagy káros tartalmakat terjesztett – ezen profilok jelentős részét direkt ezen célokra automatizálták, tehát a legtöbb esetben nem egyedi felhasználók regisztrációitól szabadult meg a mikroblog-szolgáltatás.

A tisztogatás Trumpot sem kímélte

A tisztogatás ráadásul rendkívül látványosra sikerült, hiszen a Twitter saját hivatalos profilja 7,7 millió, míg a cég vezérigazgatója Jack Dorsay több, mint 200 000 követőt vesztett az akcióval. A számok viszont máshol is meglehetősen látványosak: a SocialBlade összegyűjtötte, hogy a YouTube 2,03 millió követővel lett kevesebb, míg Barack Obama 2,36 millió, Donald Trump pedig 340 000 followertől köszönhetett el.

A tisztogatás ugyanakkor az olyan popsztárok sem úszták meg, mint például Justin Bieber (2,7 millió mínusz), Katy Perry (2,8 millió mínusz), Rihanna (2 millió mínusz), Lady Gaga (2,5 millió mínusz) vagy éppen Taylor Swift (2,3 millió mínusz). A közösségi oldalra specializálódott portál szerint 100 legjobban követett fiók átlagosan 2%-nyi követőt veszített, miután beindult a Twitter virtuális seprűje.

Forrás: SocialBalde