A Snapchat még februárban tette lehetővé, hogy a felhasználók saját geofiltereket készítsenek különböző események számára, ám akkor még csak saját, teljes egészében elkészített képeiket tudták feltölteni. Mostantól viszont egy új fejlesztésnek hála az alkalmazáson keresztül hozhatják létre saját filtereiket, egyszerű szerkesztési opciókkal, a nullából felépítve azt.

Snapchat geofilter

Geofilterek vásárlásánál jelenleg rengeteg fajta filtert választhatunk, melyek dizájnelemei kötöttek. Ezen felül találhatunk különböző filterek különböző témákba sorolva, mint esküvő, szülinap és egyéb ünnepségek. Ezek már könnyen variálhatók, de létrehozhatunk teljesen új geofiltereket is.  Használhatunk különböző színeket, szövegeket illeszthetünk be, saját képeket is feltölthetünk, és keretek közül is választhatunk. Utána pedig már elég csak kijelölni, hogy mekkora területen és mennyi ideig szeretnénk, ha elérhető lenne a geofilter.

A geofilterek remek lehetőséget jelentenek a Snapchat számára – megvásárlásuk 15 dollárnál kezdődik, ami könnyen felkúszhat magasabb kategóriába, függően attól, hogy mekkora területen mennyi ideig szeretnénk használni. Persze a nagy pénz máig inkább a lencsékben van – amiket már a gaming ipar is felfedezett magának.

Ezen a videón megnézheted, hogy egy lány milyen földöntúli örömöket él át szülinapján a saját maga szerkesztett cicás filterével, melynek működésén ettől függetlenül nagyon meglepődik.

A Snapchat filtereiben rejlő lehetőséget már más cégek is felfedezték – igencsak kreatív módon.

Forrás: TechCrunch