Módosultak az oldal közösségi alapelvei.

A felülvizsgált iránymutatásoknak köszönhetően már mindenki tisztán látja, hogyan viszonyul a Facebook az olyan témákhoz, mint például a megfélemlítés és zaklatás, az önveszélyességre való felhívás, vagy a gyűlöletbeszéd. A cég próbál megteremteni egy egészséges egyensúlyt a sértő tartalmak blokkolása és a véleménynyilvánítás szabadsága között – írja a The Next Web.

A közösségi alapelvek között megtaláljuk, hogy a Facebook kifejezetten tiltja más felhasználók zaklatását, vagy a terrorista szervezetek támogatását. Az oldal tiltja a gyűlöletbeszédet (ugyanakkor különbséget tesz a komoly és humoros beszéd között), és eltávolítja azokat a bejegyzéseket, amik másokat faji, etnikai, származási, vallási, szexuális, nemi irányultsági, fogyatékossági alapon támadnak.

A cég azt mondja, azon lesz, hogy a bejelentett eseteket alaposan kivizsgálja, hogy a felhasználók szabadon oszthassák meg a gondolataikat. Például ha valaki jelent egy erőszakos tartalmazás ábrázoló megosztást, akkor megnézik, azt milyen összefüggésben tették ki: pusztán szadista élvezetből, vagy figyelemfelhívásból. És ennek függvényében távolítják el a posztot, vagy éppen nem nyúlnak majd hozzá.

További példaként hozták fel, hogyha egy országból érkezne igény egy olyan tartalom eltávolítására, amely az adott ország törvényeit sérti, a Facebook nem feltétlenül távolítja el azt, de lehet, hogy az adott ország hozzáférését korlátozza.