A Meta Platforms kedden közölte, hogy több tartalmat rejt el a tizenévesek elől az Instagramon és a Facebookon, miután a szabályozók szerte a világon sürgették a közösségi média óriást, hogy védje meg a gyerekeket az alkalmazásaiban megjelenő káros tartalmaktól.

Mostantól minden tinédzser a legszigorúbb tartalomszabályozási beállításokba kerül az alkalmazásokban, és a további keresési kifejezések korlátozottak lesznek az Instagramon – írta Meta egy blogbejegyzésében.

A Meta szerint a lépés megnehezíti a tinédzserek számára, hogy olyan kényes tartalmakkal találkozhassanak, mint az öngyilkosság, az önkárosítás és az étkezési zavarok, miközben olyan funkciókat használnak az Instagramon, mint a Keresés és a Felfedezés.

vállalat szerint a várhatóan az elkövetkező hetekben bevezetésre kerülő intézkedések elősegítik az életkornak megfelelőbb élményt.

A Meta nyomás alatt áll mind az Egyesült Államokban, mind Európában, ahol azt állítják, hogy alkalmazásai függőséget okoznak, és elősegítették a fiatalok mentális egészségügyi válságát.

A Meta a fiatalokért folytatott kiélezett versenyben áll a TikTokkal, mivel a Facebook – a tizenévesek körében egykor domináns alkalmazás – használata folyamatosan csökken.

A Pew Research Center 2023-ban végzett felmérése szerint az amerikai tinik 63%-a, illetve 59%-a számolt be arról, hogy használja a TikTokot, illetve az Instagramot, míg csak 33%-uk mondta azt, hogy használja a Facebookot.

Forrás: Reuters