A háború sújtotta Szíria masszív internet kimaradásokat tapasztal. Mind a Google átláthatósági monitora, mind a Cloudflare biztonsági cég a nullához közeli internetforgalomról tett jelentést a területen – számolt be a TechCrunch és a The Next Web.

syria_tweet

Ez nem az első eset, hogy az ország internetproblémákkal küzd. 2012-ben a szíriai kormány, hogy megpróbálja megbénítani az ellenzéki lázadókat, az egész államot elvágta a világ többi részétől. „Szíria nagymértékben eltűnt az internetről”, írja az Umbrella biztonsági cég a hirtelen forgalomleállásról, ami tegnap történt.

google-syria

A hat régióból, ahol folyamatosan történnek internetelérés megszakítások, Szíria áll a legrosszabbul a Google megfigyelései szerint – írja a The Next Web.

google_syria-730x378

Az Umbrella elmagyarázza azt is, hogyan lehetséges egy állam internetről való lekapcsolása: „Az internet routing Border Gateway protokollon alapszik (BGP). Ez szórja szét az információt és biztosítja, hogy minden router az interneten tudja, hogyan szerezhet meg egy bizonyos IP-címet. Szíria internetelérésének megszüntetését úgy viszik véghez, hogy visszavonják a BGP útvonalakat a szíriai prefixektől.”

syria_tweet2