Új képernyőidő-szabályozó megoldásokat mutatott be a TikTok, amivel segítséget nyújt a felhasználóknak, hogy beállíthassák, mennyi idő után szóljon az alkalmazás, hogy túlságosan belemerültek a videók nézegetésébe. 

A kifejezetten a képernyőidő nyomon követésére szolgáló irányítópulton olyan statisztikák jelennek majd meg, mint hogy mennyi időt tölt ott a felhasználó, hányszor nyitja meg azt, és általában mikor használja a legtöbbet. Itt lehet majd beállítani azt is, hogy egyszerre milyen hosszan használhatja valaki az alkalmazást. De már csak azért is érdemes lesz nézegetni, mert sokszor már az is elég figyelmeztetés, ha szembesül valaki azzal, hogy egy nap hányszor nyitja meg.   

Korábban az alkalmazás olyan képernyőidő-szabályozást kínált, amely egy meghatározott napi limit után egyszerűen nem engedi tovább használni az alkalmazást. Az újítással figyelmeztetni lehet magunkat, hogy ideje pihentetni az alkalmazást. 

Ezen túl bevezetnek egy kifejezetten a tiniknek szánt megoldást, amivel az alkalmazás fiatalokra gyakorolt hatásán változtatnának. További képernyőidő-korlátozásokat vezetnek be a 13 és 17 év közötti tinédzserek számára. A tizenévesek mostantól heti figyelmeztetéseket és összefoglalókat látnak, és további képernyőidő-emlékeztetőket kapnak, ha naponta több mint 100 percet töltöttek az alkalmazásban.

Forrás: Engadget