Az Instagramon sokan élőznek úgy, hogy abban valamilyen zene szól. A zenékért pedig természetesen fizetni kell, nem lehet csak úgy össze-vissza felhasználni őket. Ezt viszont sokan nem teszik meg, pedig vannak amúgy olyan helyek, ahonnan le lehet tölteni ingyenesen felhasználható aláfestéseket. Szóval sokan, tudtukon kívül elkövetik ezt a hibát, és ehhez nyújt most segítséget az Instagram.

Azok amúgy könnyű helyzetben vannak, akik tudatosan raknak zenét a videójuk alá, vagyis nekik előre meg kell győződniük, hogy ezt szabad-e. Azokkal viszont bajban van az Instagram, akik mondjuk egy rendezvényről jelentkeznek be, és ott szól valami háttérzene.

Elvileg ugyanis ehhez is engedély kéne, de most legalább az azonnali törlés helyett inkább figyelmezteti a felhasználót, hogy nem jogosult a zene felhasználásra. Ezzel a user mondjuk el tud sétálni onnan, ahonnan éppen streamel, vagy ő maga le tudja kapcsolni a zenét. Az Insta pedig tovább dolgozik azon, hogy megoldja az ilyen problémás helyzeteket, ahogy például a nagyobb kiadókkal már sikerült megegyezni, és ők nem veszik az ilyen élőzéseket nagyon szigorúan.