Néha az nem elég, ha úgy öltözöl fel, mint a kedvenc szuperhősöd vagy rajzfilmfigurád. A DragonCon rendezvényén ezt két „cosplayer” is így gondolta és pszichedelikus szőnyeggé változtak az eseménynek helyet adó Atlanta Marriott hotelben. Óriási sikert arattak, ám a szőnyegdizájner nem volt annyira elragadtatva, sőt. Amikor a fotók Facebookon landoltak, azzal fenyegetőzött, hogy jogi útra tereli az ügyet – írja a The Daily Dot.

dragoncon

Az történt ugyanis, hogy a szőnyeg kosztümök ötlete annyira népszerű lett, hogy az egyik cosplayer felajánlotta a Marriot szőnyegmintájának egy verzióját egy feltehetőleg nagy számú ember számára, akik szintén szőnyegként akartak kaméleont játszani. A szóban forgó szőnyeg dizájnjáért felelős Couristan Inc. ezután levelet küldött a cosplayereket ellátó Volvin Props cégnek, amelynek későbbi Facebook posztjából kiderült, a levélben azt írták meg, hogy a dizájnt időközben visszavonták.

Ahogyan azt egy kommentelő is kiemelte: „Ha okosak lennének, felvennék veled a kapcsolatot, hogy promotáld őket.” Végtére is, hány szőnyeggyártónak van saját rajongói birodalma?