A TikToknak bocsánatot kellene kérnie James Bulger családjától a mesterséges intelligencia által generált megrázó videók elterjedése miatt, amelyek bemutatják a kétéves gyerek meggyilkolását. A kisgyermek animált változata jelenik meg a klipekben, leírva a haláláig vezető pillanatokat, nem ritkán James szájába adva a történetet.

Bulgert 1993. február 12-én egy merseyside-i bevásárlóközpontból rabolta el Jon Venables és Robert Thompson, akik akkor mindketten 10 évesek voltak, majd megkínozták és megölték.

A klip elkezdett a Tiktokon terjedni, majd a platform azt állította, hogy eltávolították azt az irányelvek megsértése miatt. A kínai tulajdonú céget azután értesítették, hogy James édesanyja, Denise Fergus a The Mirror újságnak elmondta, hogy a videók „túl betegesek”, és azt követelték, hogy távolítsák el őket.

Kym Darby, a James Bulger Memorial Trust elnöke elmondta a Sky Newsnak, hogy több mint 100 klip jelent meg a platformon, és néhány még mindig ott is van.

Fergus állítólag amúgy nem bánja, hogy az emberek Jamesről és a történtekről beszélnek, mert ez felkelti a figyelmet, különösen a fiatalabb generáció számára lehet tanulságos, de a Tiktok túllépett egy határt.

Emiatt aztán sokak szerint a TikTok tartozik neki egy személyes bocsánatkéréssel és biztosítékkal, hogy a videókat le fogják venni.

A TikTok szerint „nincs hely a platformunkon az ilyen jellegű zavaró tartalmaknak”, és a fiatalokat ábrázoló „szintetikus” médiát betiltották, és eltávolítják.

Az internetbiztonsággal foglalkozók már most is azt szorgalmazzák, hogy a mesterséges intelligencia által generált, gyermekeket ábrázoló képeket kezeljék prioritásként, az egyik csoport pedig a valósághű bántalmazó anyagok veszélyeire figyelmeztet.

Forrás: Sky News