A Prezi Videó ötletének megszületésétől egészen a megvalósításig 150 magyar fejlesztő dolgozott a startup új dobásán, ami a vizuális történetmesélésbe hoz újsonságot. 

A Prezi Videó egy videós bemutató és kommunikációs eszköz, ami a vállalati oktatás és kommunikációt segítheti. Úgy kell elképzelni az egészet, hogy a felvételeken szoftverek nélkül jelennek meg olyan grafikonok, szövegek, képek, amiket a prezentációkban már meg lehetett szokni. Vagyis például a Snapchatből ismert cicafülek helyett táblázatokat lehet az arcunk köré pakolni, hogy egyszerűbben és könnyebben lehessen meg értetni a munkatársakkal a prezentációkat, de izgalmas lehet vloggereknek és videóelőállítóknak is, gyakorlatilag olyan videókat lehet készíteni, mintha egy televíziós hírműsort csinálna az ember, csak sokkal egyszerűbb és letisztultabb lehet a végeredmény. 

Az elkészült videókat Facebookon, Youtube-on, LinkedIn-en és Twitteren is meg lehet osztani, vagyis a közösségi oldalas megjelenések, az oktatóanyagok készítése és a távmunkás online meetingek használatára is tökéletes megoldás lehet. 

Van ingyenes és fizetős verzió is, utóbbi a Prezinél megszokott módon azt jelenti, hogy nem kell nyilvánossá tenni a videókat. A céges témával saját színsémákat, logót és arculati elemet is el lehet helyezni a prezentációra, és csak belső használatra is elő lehet őket állítani. 

Külön érdekesség, hogy hozzá lehet kötni videókonferenciás eszközökhöz, például a Cisco Webexhez és a Zoomhoz, ezzel pedig élő közvetítésben lehet előadni sokkal látványosabban és hatékonyabban, mintha a videókonferencia alatt egy kijelző előtt ülne az ember és arra vetítené a grafikonokat, képeket vagy táblázatokat. 

Naponta egymilliárd oktatóvideót néznek meg online, ami már elég nagy piacnak mondható. Szerinte a Prezi egyszerűsége nagy előny a profi videóvágó és utómunkázó szoftverekhez képest, amelyek komoly szaktudást igényelnek, ha jól akarjuk csinálni, és nem is olcsók – nyilatkozta Somlai-Fischer Szabolcs az Indexnek, aki azt is elmondta, hogy a tesztcsoportban egy óvónő ennek segítségével mesélt el képekkel illusztrált mesét, vagyis valóban egyszerű használni, és a felhasználási lehetőségeknek nagyjából csak a kreativitás szabhat határt. 

Forrás: Index.hu