Tegnaptól kapható az Éva magazin anyák napi száma, amely szándékai szerint már a címlappal fel kívánja hívni a figyelmet az anyává válás sokszínűségére. A speciális, kihajtható borítón spermadonortól született, örökbefogadott és otthon világra jött babát is bemutat az idén hat éves magazin. Gryllus Dorkát pedig első alkalommal láthatja a magyar közönség szoptatós édesanyaként.

Eva_201305_4borito

A világon átlagban 4.3 baba születik másodpercenként. Ki otthon, ki kórházban, ki hagyományos családba, de olyan is akad, akit senki sem vár. A négyes címlapon látható hölgyek – az ismert színésznő kivételével –  nem hagyományos úton lettek anyukák.

A címlapfotó nyíltan és bátran felvállalja a legtermészetesebb érzelmi és fizikai kapocs bemutatását. A májusi szám édesanyái mind olyan történetet mesélnek el a magazin oldalain, amelyeket a mai napig óvatosan, magánügyként kezel a társadalom.

“Forró téma. Az adoptálás, a spermadonor-keresés vagy éppen a szoptatás is kényes terület. Látszólag intim szféra, magánügy – pedig valójában ezek valódi közügyek – írja Pócsik Anita szerkesztői levelében.