A múlt héten nagyon népszerű lett a TikTokon, és más oldalakon is a Snapchat sírós filtere, amit a közvélemény elkezdett szimplán Amber-filternek hívni. Ez a név annyira elterjedt, hogy már a Snapchat is megszólalt az ügyben, és kiderült, hogy az egész a véletlenek furcsa összjátéka miatt történt. 

Aki lemaradt volna Amber Heard és Johnny Depp tárgyalásáról, annak annyit elmondunk, hogy ez talán minden idők legtöbb sárdobálásával tarkított pere, amiben hírességek esnek egymásnak, és családon belüli erőszak mellett olyan vádak is elhangzanak a drogfogyasztás vagy a túlzott féltékenység mellett, hogy az egyik fél otthagyta a székletét a másik fél ágyában, majd a kutyákra fogta. A tárgyalást élőben nyomon lehet követni, és ezzel a lehetőséggel nagyon sokan élnek is, és nagyon sok mém is készül a két főszereplő vallomásaiból, amik közül az egyik legnépszerűbb a TikTokon az, hogy a kommentelők egy része szerint Heard színpadiasan, könnyek nélkül sír. A Snapchat sírós filtere pedig pont ebbe a közegbe érkezett, így sokan összekötötték a kettőt. 

Az ügyben már a Snap szóvivője is megszólalt, aki biztosított mindenkit, hogy nem Amber Heard kifigurázására alkották meg a filtert, és beavatott mindenkit abba, hogy egy ilyen AR- szűrő elkészítésének a munkálatai legalább fél évvel korábban kezdődnek. Elmondta, hogy nemrég kiadtak egy olyan filtert, ami mosolygóssá tette az embereket, ez a sírós pedig annak lenne a folytatása. 

Forrás: NY Post