Nemrégiben egy vírusszerűen terjedő youtube videó segített vissza egy SD kártyát jogos tulajdonosához – írja a Mashable. Január végén Peter van Leeuwen tett közzé a népszerű videómegosztón egy képanyagot, mely egy ismeretlen nő európai körútján készített fotóiból tartalmazott néhányat. sd

A 24 másodperces videó címe „Who’s that girl” (Ki ez a lány?), megnézőit pedig arra kérte, ha felismerik a fotókon szereplő hölgyet, vegyék fel vele a kapcsolatot, hogy a memóriakártyát visszaszolgáltathassa neki. A kártyát a fiatalember az amszterdami reptéren találta, s több mint 300 fotót tartalmazott.

A videót mindezidáig 35.000-en nézték végig, szerencsére köztük volt a hölgy egyik ismerőse is, így a kártya záros határidőn belül visszajuthatott Catriona Bowman tulajdonába, aki eredetileg Angliából származik, jelenleg pedig Franciaországban él.

A fenti példához kísértetiesen hasonlót láthattunk a napokban a magyar Facebook oldalakon is, egy becsületes megtaláló kereste egy fényképezőgép tulajdonosát:

2013-02-19_2013

A tegnapi utolsó hozzászólás alapján a keresés sikeres volt, a tulajdonos jelentkezett a fényképezőgépért.

Láthatóan a közösségi oldalak egy új lehetőséget adnak elvesztett tárgyak felkutatására. Veletek történt már hasonló eset? Találtatok már meg így elveszített dolgokat?