Fehérneműs nővel akartak reklámozni egy okostelefont, a brit hirdetési felügyelet szinte azonnal betiltotta.

A Kazam az új, szupervékony okostelefonjának olyan reklámot készített, amely kicsapta a biztosítékot a brit Advertising Standards Agency-nél (ASA), vagyis a hirdetési felügyeletnél. A reklámban egy nő látható, aki fehérneműben vonul végül a lakásán, majd lassan felöltözik. A reklámot többen is bejelentették, mert túlságosan is szexuális vonatkozású, és a tartalomnak tulajdonképpen semmi köze nem volt a promótált termékhez.

kazam

Az ASA betiltatta a reklámot, és megjegyezte, hogy a videó középpontjában a fehérneműs nő szerepelt, pláne, hogy több, olyan jelenetet is tartalmazott, amin elég közelről a nő testrészeit, a száját, a mellét, a fenekét mutatták, ami már túlságosan sok szexuális tartalommal bírt. A reklám szuggesztív jellegét csak fokozta a felvétel alatt hallható zene, így az egész inkább a nő szexisségére fókuszált, mint magára az okostelefonra.

kazam2

A vállalat azzal védekezett, hogy az alapötlet a gúnyolódásra, a fricskára épült, és hogy egyébként sem sugározták olyan idősávban a reklámot, amikor azt a fiatalabb tévénézők is láthatták volna.

Ennek ellenére a Kazam a jelenlegi formájában nem sugározhatja tovább a reklámot, és figyelmeztetést kaptak, hogy a továbbiakban tartózkodjanak az olyan hirdetési formáktól, amelyekben tárgyiasítják a nőket. Igaz, a reklám a Kazam Youtube-csatornáján cikkünk megjelenésekor még mindig elérhető volt.

(via)