Sok idegesítő, unalmas tartalom a Facebookon? Vedd a kezedbe az irányítást!

Ismétlődő linkek, unalmas posztok? Néha inkább zavaró, bosszantó a Facebook hírfolyama, mint szórakoztató.

A rossz hír az, hogy a Facebook szigorúan titkos algoritmusa határozza meg, mit látunk és mit nem a hírfolyamban. De azért ne adjuk fel a reményt, még ha egy kicsit, de mi is befolyásolhatjuk, mit lássunk az oldalon.

1.) Tiltsd le az idegesítő ismerősöket

Nem kell törölnöd azokat az ismerőseidet, akiknek semmilyen megosztása sem érdekel. Ezt így teheted meg: a hírfolyamban az adott ismerős posztjánál a jobb felső sarokban lévő legördülő menünél egyszerűen válaszd ki, hogy a követéséd letiltod. Így a továbbiakban nem fogod látni a bejegyzéseit, de továbbra is ismerősök maradtok.

fb-kovetes-tiltas2

2.) Adott oldal tartalmainak a tiltása

Ha nem vagy azokra a megosztásokra kíváncsi, amelyek egy bizonyos weboldalról érkeznek, azokat is tilthatod. Pontosan ugyanúgy, ahogy fentebb írtuk, a legördülő menüben akár ezt is megteheted. Így az adott ismerősöd posztjait továbbra is látod majd, kivéve azokat, amik az letiltott oldal tartalmai.

fb-oldal-megosztas-tiltas

3.) Mondd meg a Facebooknak, mi zavar

Azt is beállíthatod, hogy általánosságban milyen típusú bejegyzések azok, amikből nem akarsz többet látni. Lehet ez cikkmegosztás, vagy amikor az ismerőseid bejelentkeznek 1-1 helyre. Szintén nézd meg a hírfolyamban a poszt jobb felső sarkában lévő lehetőségeket!

fb-bejegyzes-tiltas