Kiakadtak a felhasználók a Snapchat új felhasználási és adatvédelmi szabályzatán.

Pár napja frissítette a Snapchat a felhasználási és adatvédelmi szabályzatát – erre egyébként figyelmeztették is belépéskor a felhasználókat. Ezt azonban szinte rögtön ismét módosítani is kellett, hiszen olyan kitétel is volt benne, amely szerint a cég minden egyes megosztást megtart és fel is használhat – írja a Mashable. Ezzel pedig pont az egésznek a lényegét ölik meg, hiszen rengetegen azért használják az appot, mert önmegsemmisítő üzeneteket lehet vele küldözgetni.

snapchat

Persze rengetegen felháborodtak ezen a kitételen. Hiszen ha valamit eleve úgy osztanak meg valakivel, hogy az pár másodpercen belül megsemmisítse önmagát, ki szeretné, ha azt valahol mégis tárolják tovább, sőt, akár fel is használják, ha éppen valakinek úgy tartja érdeke?

A Spanchat nem sokkal később reagált is ezekre a felvetésekre. Nem annyira megnyugtató, de úgy fogalmaztak, hogy csupán félreértés az egész, és magát a jogi szöveget annyira bonyolultan fogalmazták meg, hogy az végül nem volt elég egyértelmű az átlagember számára, ezért ezt javítják is. Kiemelték, hogy a privát beszélgetéseket nem tárolják, azokat nem olvassák el. Igaz, a Snapchat azt is hozzátette, hogy bár az üzeneteket törlik a szerverekről, azt nem tudják garantálni, hogy ez egy bizonyos időtartamon belül meg is történjen.