Megvan a klasszikus, ruhát viselő női alak a mosdók ajtajáról, igaz? És mi van akkor, ha kiderül, nem is ruhát visel, hanem valójában egy szuperhőst látunk?

Nagyon vagány kampány indított az Axosoft nevű szoftvercég #ItWasNeverADress néven. A női mosdókon látható szimbólum teljesen új értelmet kapott – írja a Mashable. A képen általában egy ruhát viselői, női alakot látunk, ebből készítettek most egy olyan értelmezést, amiben a nő nem ruhát, hanem köpenyt visel, kvázi szuperhősként.

A kampány megálmodója Tania Katan, aki a múlt héten, az arizonai Phoenixben rendezett Girl in Tech konferencián mutatta be először az ötletet.

Az #ItWasNeverADress kampánytól azt remélik, hogy elindul a hatására egyfajta kommunikáció azáltal, hogy felhívják a figyelmet a nők sokoldalúságára. Ahogy az a weboldalon is olvasható, a nőknek napi szinten kell erősnek, merésznek, érzékenynek, erőteljesnek lenniük. Ezen felül fontos a nők megjelenése az STEM területeken is (tudomány, technológia, mérnöktudományok, matematika). Ez utóbbi különösen fontos szempont, hiszen Magyarországon is megfigyelhető, hogy ezekben a szektorokban a mai napig általában csak „mutatóban” találni nőket.

itwasneveradress

A kampány során az #ItWasNeverADress hashtag használatával bárki megoszthatja történeteit, képeit, ötleteit, tapasztalatait a témával kapcsolatban.