Először a mentális egészséggel és a koronavírussal kapcsolatos útmutatókat és tartalmakat ajánlja az Instagram új fejlesztése, a Guides. Ennek a lényege, hogy egy adott témáról egy helyre gyűjti a hasznos és ellenőrzött tartalmakat, nem kell a hashtagekkel kínlódni, plusz az adminok is egyszerűbben tudják rendszerezni a témáikat. 

Az egyik első ilyen Guides az amerikai öngyilkosság-prevenciós alapítvány mentális egészségről és koronavírusról szóló útmutatója, egy másik csoport, a Heads Together pedig olyan posztokat gyűjt egybe, ami arra emlékezteti a felhasználókat, hogy legyenek kedvesek egymáshoz, figyeljenek a saját mentális egészségükre, és beszéljenek arról, ha valami nyomasztja őket. 

https://twitter.com/mosseri/status/1262431769871020032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1262431769871020032&ref_url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Ftechtud%2F2020%2F05%2F19%2Finstagram_gyujtemenyek_guides_uj_funkcio_koronavirus_mentalis_egeszseg%2F

Az útmutatók külön fülön érhetőek el, ahova több posztot, videós ötletet, kommentárt és tanácsokat lehet összegyűjteni. Nem csak saját, de máshonnan szedett tartalmak is bekerülhetnek, a linkek pedig mindig az eredeti posztra viszik a felhasználókat. A gyűjtemények oszthatóak, vagy üzenetben is el lehet küldeni őket a felhasználóknak, és az ígéretek szerint néhány nap múlva megjelennek a felhasználóknál is, a keresés és felfedezés fülnél. 

Első körben egyelőre a wellnessközpontú alkotókra és cégekre fókuszálnak, és csak azok a felhasználók állíthatnak össze ilyen gyűjteményeket, akiket az Instagram kiválaszt, de valószínűleg ez hamarosan bővülni fog.