Először a mentális egészséggel és a koronavírussal kapcsolatos útmutatókat és tartalmakat ajánlja az Instagram új fejlesztése, a Guides. Ennek a lényege, hogy egy adott témáról egy helyre gyűjti a hasznos és ellenőrzött tartalmakat, nem kell a hashtagekkel kínlódni, plusz az adminok is egyszerűbben tudják rendszerezni a témáikat. 

Az egyik első ilyen Guides az amerikai öngyilkosság-prevenciós alapítvány mentális egészségről és koronavírusról szóló útmutatója, egy másik csoport, a Heads Together pedig olyan posztokat gyűjt egybe, ami arra emlékezteti a felhasználókat, hogy legyenek kedvesek egymáshoz, figyeljenek a saját mentális egészségükre, és beszéljenek arról, ha valami nyomasztja őket. 

Az útmutatók külön fülön érhetőek el, ahova több posztot, videós ötletet, kommentárt és tanácsokat lehet összegyűjteni. Nem csak saját, de máshonnan szedett tartalmak is bekerülhetnek, a linkek pedig mindig az eredeti posztra viszik a felhasználókat. A gyűjtemények oszthatóak, vagy üzenetben is el lehet küldeni őket a felhasználóknak, és az ígéretek szerint néhány nap múlva megjelennek a felhasználóknál is, a keresés és felfedezés fülnél. 

Első körben egyelőre a wellnessközpontú alkotókra és cégekre fókuszálnak, és csak azok a felhasználók állíthatnak össze ilyen gyűjteményeket, akiket az Instagram kiválaszt, de valószínűleg ez hamarosan bővülni fog.