“Egyik üzlettársam berendelt MacBook-ból egy cégnek, akik végül OFF-olták a megrendelést. Így a rajta maradt ‘pár’ gépet most el szeretné adni, viszont úgy döntött, hogy azok akik hisznek még a szerencsében, köztük 5db MacBook-ot kisorsol.” – néhány óra alatt csaknem 20ezer ember dőlt be ennek a Facebook bejegyzésnek.

A bejegyzés egészen pontosan így szólt:

2013-02-16_1802

Tekintsünk most el attól a ténytől, hogy a Macbook ma már csak egyetlen – ezüst – színben készül, hiszen ezt sokan, akik még sosem találkoztak Apple gépekkel, nem tudhatják. De azt hinni, hogy 5db, minimum 300ezer Forint értékű laptopot csak úgy, szeretetből elajándékozzon valaki – finoman szólva is naivság. És ha még ez sem ment volna át az átverés-szűrőn, a bejegyzés legutolsó mondata már mindenképp gyanút kellett volna, hogy ébresszen!

A cikk írásának pillanatában már 16 190 ember megosztotta és a 9865 hozzászóló közül kb. 9500 a színt is megjelölte. Itt elérhető a bejegyzés, kíváncsian várjuk, hányan dőlnek még be a legnyilvánvalóbb átverésnek.

Javaslatunk hogy inkább ezt a cikket osszátok meg ismerőseitek között, mint a fentit, segítsétek a többieket, hogy ne dőljenek be az ilyeneknek! 🙂