Egyetlen kattintással megoszthatod ismerősöddel, merre jársz éppen.

Nem világújdonság, hiszen például a Viber is tudja már azt, amivel bővül a Facebook Messenger alkalmazása: a lokáció megosztása az ismerősökkel.

Néha egyszerűbb ez, mint körülírni, merre jársz, ugyanis csupán egy kattintással meg tudod mutatni ismerősödnek, hol tartózkodsz éppen. Persze egy csavart azért belevittek a dologba, ugyanis nem csakis és kizárólag az aktuális lokációdat oszthatod meg, hanem akár egy másik helyszínt is megadhatsz, például, hogy a Városligeten belül merre találkozzatok. De akár éttermet is megadhatsz, vagy a fesztiválok közeledtével szintén praktikus, ha a helyszínen belül meg tudod jelölni, adott időpontban merre érdemes téged keresni – írja a The Verge.

facebook-messenger-location

A Facebook persze gyorsan hozzátette, hogy a Messenger a háttérben nem gyűjt információkat a hollétünkről, illetve nem tárolja ezeket az adatokat, és csak akkor méri be, merre vagyunk, ha ezt az alkalmazáson belül kiválasztjuk és el is küldjük ismerősünknek. Ha viszont nem akarsz élni a lehetőséggel, akkor le is tilthatod ezt a funkciót.