Egy új app segítségével bárki lemérheti, mennyire függő. Az alkalmazás egyelőre csak Androidra érhető el, de hamarosan érkezik iOS-re is.

A BreakFree segítségével nyomon követheted, naponta mennyi időt töltesz az appjaid használatával, vagy telefonálással. A használati szokások alapján kapsz egy “függőségi pontszámot”, és az app figyelmeztet, ha túl sokat nyomkodod a telefonodat. Mrigaen Kapadia, az app kitalálója azt mondta a mashable.com-nak, hogy a BreakFree célja az, hogy szeretnék, ha mindenki rájönne, hogy más emberek társasága mennyivel jobb, mint a telefoné.

breakfree

Az alkalmazást ingyenesen letöltheted a telefonodra, a prémium változat azonban fizetős és 1,99 dollárba kerül. Aki fizet, az sokkal részletesebb statisztikát kap, például minden egyes alkalmazásra külön lebontva megnézheti, hogy azt mennyi ideig használja.

A Flurry elemzése szerint egyébként az okostelefon-függőség egyre nagyobb méreteket ölt, már 176 millió felhasználót érint világszerte, ami a tavalyi eredményekhez képest 123 százalékos növekedés.