Korábban már beszámoltunk arról, hogy mi a teendő abban az esetben, ha többé nem akarjuk látni bizonyos ismerőseink bejegyzéseit a hírfolyamunkban, most pedig úgy tűnik, hogy a Facebook újabb megoldással rukkol elő. Hamarosan érkezhet a Snooze gomb, amivel ezentúl csak ideiglenesen, meghatározott időre követhetjük ki azokat az ismerősöket, csoportokat vagy oldalakat, akik kicsit túltolják mostanában a posztolást. A Facebook jelenleg teszteli az új alkalmazást.

Kivel ne fordult volna még elő, hogy a sokadik számára érdektelen poszton görget végig? Mivel követés végleges leállítása vagy az ismerős törlése radikális megoldásnak tűnik, ezért a Facebook most fejleszt egy olyan opciót, amivel csak átmenetileg követhetünk ki valakit. Ezt a megoldást igény szerint 24 órára, egy hétre vagy egy hónapra lehet majd beállítani. A Facebook ezzel is arra törekszik, hogy minél könnyebben kezelhető és átláthatóbb felületet biztosítson a felhasználók számára, hogy a valóban fontos és releváns tartalmakkal találkozzanak. Ez jó hír lehet többek között a hirdetések targetálása szempontjából is.

Az új alkalmazás valószínűleg a csoportoknak és az oldalaknak is kedvezni fog, hiszen a Snooze kiválasztásával kisebb lehet annak kockázata, hogy valaki leiratkozik a bejegyzéseikről. Összességében azt is mondhatjuk, hogy a Facebook abban nyújt majd segítséget, hogy átmenetileg némítsuk az ismerőseinket és az általunk kedvelt oldalakat. Ezzel pedig még nagyobb kontrollt biztosít a felhasználók számára a hírfolyamuk fölött.

Bár a Facebook azt már megerősítette, hogy tesztelik az új alkalmazást, azt egyelőre még nem jelentették be, hogy pontosan mikor válik elérhetővé. Reméljük minél hamarabb.

A Facebook aktuális újdonságairól a hirdetésekben itt számoltunk be korábban:

A katalógus újjászületése Facebookon: jönnek az életstílus hirdetések

Valamint a Facebook aktuális design változásairól itt írtunk:

Új formát kapott a profilképek alakja 

Forrás: TechCrunch