Akár készen állsz rá, akár nem, jönnek az új Twitter profilok. Múlt hónapban jelentették be a frissítést, amely lassan mindenkihez elér. Május 28-tól kezdve pedig az összes felhasználónál megtörténik az átállás, amellyel a mostanában regisztrált új fiókok már automatikusan találkoztak – írja a Mashable.

 

Nem tudni, hogy „önszántukból” hányan váltottak már az új profilra, amelyen nagyobb profilkép és fejléckép jelenik meg, át lett szabva a hírfolyam nézete, továbbá a tweetek kitűzhetőek a profil oldalának tetejére is. A Twitter nem reagált a Mashable kérésére, hogy kommentálja, miként zajlik az átállás, de az már látható, hogy jó pár felhasználó ragaszkodik még a régi felülethez (és egyáltalán nem boldog az újjal, amit kötelezővé tesznek majd).

 

 

 

A leggyakoribb kritika azt illeti, hogy az új profilfelület nagyon hasonlít a Facebookéra. Sok felhasználó ezt nem kedveli vagy legalábbis azt preferálná, hogy tisztább legyen a különbség a két közösségi platform dizájnja között. Mindkét oldalon a profilokon nagyobb, négyzetes profilkép van, borítókép, amely a hírfolyam szélességében jelenik meg, továbbá lehetőség van a lájkolásra és a felhasználók követésére a tartalomfolyam felett.

Így néz ki a két profil egymás mellett:

Mayweather-side-by-side-copy