Tavaly egy új típusú fotómegosztó applikáció jelent meg „ThrowBack” néven. Az ötlet az volt, hogy az elküldött képek valamikor a jövőben érkezzenek meg hozzád és a barátaidhoz, hogy így emlékezhessetek a régi, szép időkre. Most az alkalmazás megérkezett az Android platformra – írja a TechCrunch.

A ThrowBack egy évvel ezelőtt indult, miután alapítójának, Calli Higginsnek volt egy ötlete a mesterszakos diplomamunkájához.

„Miután arról kutattam, bizonyos képek miért maradnak velük és mások miért nem, rájöttem, hogy a nosztalgia lényege valami, amit egy ideje már nem láttál” – nyilatkozta a TechCrunch oldalának. „A ThrowBack a képeink jelenlegi túlzott mennyiségének alternatívája és annak a zsibbadásnak, amit létrehozhatnak.”

screenshot-2014-03-03-09-10-37

A felhasználók email címükkel regisztrálhatnak és készíthetnek új fotót vagy kiválaszthatnak egyet a galériájukból is. Ezután megadhatják, kinek szeretnék eljuttatni azt a jövőben. Az intervallum tág: leghamarabb egy hónap múlva lehet, legkésőbb pedig öt év múlva. A felhasználók ezen kívül élhetnek a „Meglepetés” funkcióval is, amely esetében az alkalmazás választja ki a fotó kézbesítésének időpontját.

Ha a felhasználó az alkalmazáson belül készíti el a képet (és nem a kamera alkalmazását használja), az nem kerül mentésre a telefonon. Ezután kell megadni email cím alapján, hogy kinek lesz küldve, majd marad a várakozás.

Talán nehéz az applikáció megszállottjává válni, hiszen nincsen instant „kielégülés”. Az új felhasználóknak pedig legalább egy hónapot kell várniuk, mielőtt az első nosztalgikus képeket megkaphatják, ezért az elköteleződés elérése itt igazi kihívás.

Másrészt viszont az alkalmazás még mindig életben van és Androidra terjeszkedik, úgyhogy a nosztalgia talán tényleg az a trükk, amire szüksége van a „túl sokat megosztó” világunknak.