Katonai alvási technika a neve annak a módszernek, ami a TikTokon terjed, és ami nem kevesebbet ígér, hogy folyamatos gyakorlással pár hét alatt el lehet érni, hogy valaki két perc alatt elaludjon. 

A módszert, amit valóban katonáknak is alkalmaznak, Justin Agustin mutatta be, és sokak szerint már az első alkalom után lehet érezni az áldásos hatását. Agustin szerint a tökéletesítéshez úgy hat hétre van szükség, de a jótékony hatása már sokkal hamarabb is érezhető.  Az egész lényege az izmok ellazítása, a légzés és az agy kikapcsolásán alapszik. 

@justin_agustin

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ You – Petit Biscuit

Először is az arc izmait kell ellazítani, miközben a légzés lelassul. Aztán a vállat, a karokat és az ujjakat lazítsuk, majd a lábakban felgyülemlett feszültségre kell fókuszálni. A lábfejeket mozgatva el kell képzelni, hogy melegség járja át az egész testet, miközben a gondolatokat száműzni kell a fejből. Ehhez két képre érdemes gondolni. Vagy azt, hogy az ember egy lágyan ringatózó hajóban hátradől, és a tiszta kék eget nézi egy gyönyörű tavon. Vagy hogy egy puha, bársony függőágyba dől egy teljesen sötét szobában. Az agy majd el szeretne kalandozni, de ilyenkor várni kell 10 percet a vizualizációba való visszatéréssel, miközben emlékeztetni kell magunkat, hogy ne gondolkodjunk. 

A követői között nagy az egyetértés abban, hogy sokkal gyorsabban alszanak el, van aki a két perces szintet is hozni tudja, vannak, akiknek csak néha sikerül, de alapvetően kiegyensúlyozottabb az alvása. Vagyis úgy tűnik, hogy a módszer megér néhány napnyi próbát. 

Forrás: Techradar