Adam Mosseri, az Instagram vezetője megosztotta az emberekkel a közösségi oldal nagyszabású imidzsváltási terveit, aminek azok nem igazán fognak örülni, akik szerettek fotókat, képeket megosztani a közösségi oldalon. 

Mosseri szerint nagy a verseny, és fel kell venni a kesztyűt, az emberek pedig elsősorban szórakozni szeretnének, így sokkal jobban fognak fókuszálni a videós tartalmakra. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy ezeket sorolja előre, ezeket ajánlja majd, ráadásul teljes képernyős módban, olyan tartalmakat is, akiket nem is követ. 

Kijelentette, hogy annak az időnek vége, mikor az Instagramra fotómegosztóként kell gondolni. A változás a következő hónapokban esedékes, vagyis jóeséllyel még lehet képeket posztolni a nyaralásról, utána el lehet gondolkozni, hogyan lehet izgalmas videókat csinálni a vacsoráról vagy egy naplementéről.  A változás híre egyébként nagyon sokaknak nem tetszett, hiszen attól, hogy valaki szeret fotózni, még egyáltalán nem biztos, hogy a videózáshoz is ért, így sokan érzik úgy, hogy a kedvenc platformjuk lassan cserbenhagyja őket. 

Forrás: Imore