Szerencsésen megtaláltak egy 16 éves, eltűntként nyilvántartott észak-karolinai lányt, miután a közösségi oldalról tanult kézmozdulattal tudta jelezni egy másik jármű utasának, hogy bajban van. 

A lány egy Toyotában ült, mikor egy mellette álló motorosnak mutatta meg a kézmozdulatot, ami nem olyan régen elárasztotta a TikTokot. A mozdulatsor arra hivatott, hogy a családon belüli erőszak áldozatai tudjanak szinte észrevétlenül jelezni. A mozdulatsor lényege, hogy a kifelé fordított tenyérbe először a hüvelykujjat kell belehajtani, majd a többi ujjat egyszerre zárni.  Ez az a jelzést, amit látva bárki tudhatja, hogy segítséget kell hívnia, mert a másik fél bajban van. A 16 éves lányt a rendőrség a bejelentő lélekjelenlétének köszönhetően találta meg. A lányt már napok óta keresték szülei, végül kiderült, hogy a 61 éves Herbert Brick tartotta fogva, aki először Ohioba vitte, majd Kentuckyba. 

A kézjelet több civil szervezet is reklámozta, hogy az áldozatok csendben tudjanak segítséget kérni idegenektől, vagy akár családtagtól, kollégáiktól akár egy videóhívás alatt. 

Forrás: Sky