Néha eljön az a pont az életünkben, hogy valamilyen okból betelik a pohár, és úgy döntünk, végleg letiltunk valakit a Facebookon, ami annyi tesz, hogy az illető többé nem látja az adatlapunkat, a hozzászólásainkat és nem tud velünk kapcsolatba lépni: se ismerősnek jelölés, se üzenetküldés. Ha már használtuk ezt a lehetőséget, és a letiltott emberek közül valaki mégis újra  „felbukkant”, az egyáltalán nem a véletlen műve.

A Facebook még a hét elején jelentette be, hogy felfedeztek egy olyan hibát, ami felülírta a felhasználók által beállított korlátozást, azaz a letiltott személyeknek ismét lehetősége nyílt arra, hogy megtekintsék a profilokat, üzenetet küldjenek vagy kapcsolatfelvételt kezdeményezzenek a bejelölés funkciót használva.

A letiltott emberek visszatérését egy hiba okozta a rendszerben – Forrás: Pexels

A közösségi oldal közlése szerint a furcsa hiba megközelítőleg 800 000 felhasználónál jelentkezett, ugyanakkor a Facebook mindenkit biztosított arról, hogy a feloldott tiltások azóta újra életbe léptek, illetve külön üzenetet is küldtek mindenkinek, akiket érintett a rendszerben keletkezett malőr. A Facebook mindenkitől bocsánatot kért, illetve azt is nyilvánossá tették, hogy a rendszerben május 29. és június 5. bukkant fel probléma, és az érintettek 83%-nál csak egyetlen embert törölt a letiltott személyek listájáról.

Forrás: Facebook