Michale Sayman a Facebook 19 éves fejlesztője különös kérdéseket tett fel: Milyen lenne a social mediaplatform, ha 2016-ban születne? És mi lenne, ha profilunk minden része egy videó lenne? És… megszületett a Lifestage.

Lifestage

Az egyelőre csak iOS-re, az USA-ban kiadott alkalmazás szigorúan csak 22 éven aluliaknak szól. Az újdonsült közösségi média-platform tini felhasználóitól különös tevékenységet kér: videón kell megmutatunk, milyen boldog arcunk, milyen a szomorú arcunk, mit szeretünk, mit nem szeretünk, ki a legjobb barátunk, vagy hogy hogyan táncolunk. Az elkészült felvételeket az app végül egy nagy videóvá tömöríti össze: ez lesz profilunk videós profilja.

Bár az appot bárki letölthetni és elkészítheti vele profilját, a 22 éven felüliek csak a saját profiljukat tudják megnézni, más felhasználókkal nem tudnak semmilyen kapcsolatba lépni. Az ok egyszerű: a Facebook alkalmazását középiskolásoknak fejlesztette ki, hogy jobban megismerhessék társaikat. Persze ha a tinédzsereket mégis valaki gyanús alak akarja követni, azt könnyen le tudják tiltani és jelenteni egy gyors swipe-pal.

Az app összeköthető Facebookkal, ám ha a felhasználó nincs feliratkozva a social media-óriásra, elég kiválasztani középiskoláját, majd az app mutatja is azokat a regisztrált felhasználókat, akik ugyanabba az intézménybe járnak. Ám hogy az iskolából találatok érkezhessenek, az intézménynek minimum 20 regisztrált felhasználóval kell rendelkeznie. Persze ismerősöket bármikor könnyen hívhatunk meg.

A Facebook az elmúlt években erősen vesztett erejéből a millenáris generációt illetően – úgy néz ki az Instagram Snapchat elleni felvértezésével más megoldásokban is gondolkodik, hogy megtartsa vezető pozícióját a közösségi médiában.

Forrás: TechCrunch