Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy a Facebooknál már minimum bétafázisban van az úgynevezett Unsend Message funkció, azaz hamarosan lehetőségünk lesz arra, hogy egy rossz helyre, vagy meggondolatlanul elküldött üzenetet visszahívjunk, ami így nem csak a mi fiókunkból tűnik el, de annál a felhasználónál is, akinek címeztük.

Korábban már láthattuk, hogy fog kinézni a funkció – Forrás: Wongman Jane / Twitter

Az október eleji szivárgás után a Facebook illetékesei közölték, hogy már javában dolgoznak egy üzenet-visszavonó funkción, de csak akkor lesz elérhető a nagy nyilvánosság számára, ha megfelelően letesztelték.

A funkció bevezetéséről ugyan még mindig nincs hivatalos információ, de a Facebook Messenger 191.0-s verziójának leírásában már felbukkant egy olyan szöveg, ami arra utal, hogy az üzenetek elküldése után mindössze tíz percig élhetünk majd a visszavonás a lehetőségével.

Ez nem tűnik túl soknak, főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy a WhatsApp alkalmazás ugyanerre legalább egy órát biztosít. Az üzenetek törlésére egyébként eddig is volt mód a küldés után, de ez csak a küldő oldaláról tünteti el a szöveget, a fogadóéról nem, viszont a tervezett újítással ez megváltozik – legalábbis akkor, ha a küldést követő tíz percben észhez kapunk.

Forrás: The Verge