A Google bejelentette, hogy a YouTube fiókok és csatornák mostantól összekapcsolhatók Google+ oldalakkal. Mostantól lehetőség van arra is, hogy egyetlen fiók akár 50 YouTube csatornát kezeljen egyszerre – írja a Mashable.

A fiókok összekapcsolásával olyan funkciókat tesz elérhetővé a Google, mint a jobb minőségű videómegosztás, a Hangoutokon keresztüli élő közvetítések és egy YouTube fül is megjelenik majd az adott Google+ oldalon.

A felhasználóknak ehhez először is YouTube fiókjuk beállításaihoz kell mennie, majd a „Connect with Google+ page (beta)” opciót kell választaniuk, magyarul ez a „Csatorna összekapcsolása a Google+-szal”. Új és már meglévő Google+ oldalak esetében is működőképes a folyamat.

manage-youtube-channel

A további adminok hozzáadása is egy egyszerű folyamat. Miután összekapcsoltad a fiókjaidat, a csatorna fiók beállításaihoz kell menned és az adminok hozzáadása vagy eltávolítása opcióra kattintva beírhatod annak a személynek az email címét, akit hozzá akarsz adni a csatorna adminisztrátorainak köréhez – írja a Business2Community.

Ha több csatornát kezelsz, egyszerre csak egyet használhatsz. Ez azt jelenti, hogy váltanod kell a csatornák között annak megfelelően, melyiket akarod menedzselni. Ehhez a nevedre vagy az ikonra kell kattintanod a YouTube felületének jobb felső sarkában és a „Switch account”, azaz a „Csatorna váltása” opciót kell választanod. Ezután megjelenik egy lista, benne személyes Google megjelenéseddel és minden általad kezelt csatornával, amely össze lett kötve Google+ oldalakkal.

youtube-google-plus

A Google az új funkció bevezetése kapcsán arra is figyelmeztetett, hogy „bizonyos mobil alkalmazásoknak és harmadik feles eszközöknek nagyobb erőfeszítésre lehet szüksége, hogy a Google+ oldalakkal összekötött YouTube csatornákkal tudjanak dolgozni”. A fejfájás elkerülése végett, bizonyosodj meg arról, hogy a YouTube alkalmazás legfrissebb verzióját használod Androidon és iOS-on is és állítsd be a bejelentkezéshez szükséges hitelesítési adatokat.

További részleteket a YouTubeCreator blogon olvashattok.