A Facebook által a héten megosztott beszámoló szerint, melynek témája az Internet.org, azaz a cég kampánya, amellyel az egész világot „feltenné” a világhálóra, a Facebook felhasználók eddig több, mint 250 milliárd fotót töltöttek fel az oldalra és jelenleg átlagosan 350 millió új kerül fel naponta – írja a Mashable.

Összehasonlításképpen a Flickr felhasználók 3,5 millió képet töltenek fel minden nap és az oldalon 8 milliárd fotó elérhető összességében, olvashatjuk a The Verge cikkében.

Nem csak a képfeltöltések generálnak komoly forgalmat a közösségi hálóban. A Facebook arról számolt be, hogy a felhasználók 4,75 milliárd „tartalomelemet” osztanak meg egy nap alatt – beleértve a posztokat, kommenteket, videókat, fotókat és az állapotfrissítéseket. A felhasználók naponta több, mint 4,5 milliárd lájkot generálnak és 10 milliárdnál is több üzenetet küldenek el.

Marky-Z

A Facebook 2011 közepén még „csak” 100 milliárd fotófeltöltéssel büszkélkedhetett. Azóta ez a szám jelentősen megnőtt, de a további részleteket is ismerjük arról, mit is jelent a napi 350 millió fotó:

  • egy órában 14,58 millió fotó kerül fel az oldalra,
  • percenként 243 ezer, és
  • 4 ezer kép másodpercenként.

A Facebooknak 1,15 milliárd felhasználója van, ami azt jelenti, hogy minden egyes felhasználó átlagosan kicsivel több, mint 217 fotófeltöltésért felel. A cég pedig, amely mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogyan töltenek fel képeket a felhasználók és milyen elköteleződést mutatnak irántuk (ezért vette meg az Instagramot is), folytatja küldetését, mely során igyekeznek fokozni az oldalon a vizuális élményt.

A múlt hónapban rántotta le a leplet a Facebook a megosztott fotóalbumokról, egy új funkcióról, amely lehetővé teszi, hogy több felhasználó ugyanabba az albumba töltsön fel képeket.

Ti szoktatok személyes fotókat feltölteni Facebookra? Mondjátok el kommentben, hogy miért vagy miért nem?