A Facebook közleménye szerint az elmúlt hetekben rekord összeget jótékonykodtak az emberek a közösségi oldalon. Az adatok magukért beszélnek, több mint 19 ezer gyűjtést rendeztek, ahol 75 ország felhasználói több mint 50 millió dollárt gyűjtöttek. 

Az egyik legsikeresebb gyűjtés, az ausztrál Celeste Barber kezdeményezése volt, ő az a komédiás, aki az Instagramon celebek értelmetlen fotóit gondolja újra. A kezdeményezésére 34 millió dollárt sikerült összegyűjteni, ezzel ez lett a Facebook történetének legnagyobb gyűjtése. 

Az NSW vadvilág információs és mentő szolgálat gyűjtésére is több mint 300 ezren reagáltak, és 9 millió dollárt tudtak összegyűjteni. A gyűjtés kifejezetten a veszélyben lévő fajok megmentését és rehablitációjának támogatását tűzte ki célul. 

Nem csak adománygyűjtések szerveződtek organikusan a Facebookon, de önkéntesek is itt indították például azt a 9 ezer főt számláló csoportot, ahol bozóttüzek miatt evakuált embereket fogadtak be más csoporttagok, de szerveződtek csoportok arra is, hogy az egész világról érkezzenek között kesztyűk, amit az égési sérült állatokra tudnak adni. 

A Facebook azt is közölte, hogy a beérkezett adományokat minél hamarabb kifizetik a jelölt szervezeteknek, és ők is felajánlottak nagyobb összegeket különböző segélyszervezeteknek.