Ez lehet a legnagyobb ilyen jellegű támadás.

A hackerek mintegy 420 ezer weboldalon tárolt, 1,2 milliárd felhasználónévhez és jelszóhot juthattak hozzá, illetve több mint 500 millió e-mail címhez – írja a New York Times. A támadások a kisebb honlapoktól elkezdve egészen a nagyvállalatokat is érintették.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-hacker-image21250630

Biztonsági szakértők szerint nagy hiba, hogy a felhasználók többsége ugyanazokat a bejelentkezési adatokat használja több felülethez. Ha viszont legalább több, egyedi jelszavakat használnánk, sokkal kevésbé lennénk kitéve az ilyen jellegű fenyegetéseknek.

Egy biztonsági cég szakértője úgy gondolja, sokkal nagyobb biztonságot nyújthatna, ha több helyen is bevezetnék a kettős engedélyezést. Ez egy olyan szolgáltatás, amit például nálunk a különböző e-bankoknál is ismerhetünk: belépés után egy ellenőrző kódot kapunk a telefonunkra, és csak ennek ismeretében tudunk belépni az adott felületre. Több e-mail szolgáltató is biztosít erre lehetőséget, például a Gmail is.

A Business Insider írásából kiderül, hogy elsőre az 1,2 milliárd, ahány adathoz most hozzájutottak a hackerek, borzalmasan magas szám, de ha globálisan nézzük, akkor inkább elenyésző.