Állítólag nem rúgja ki a dolgozóinak felét, mint ahogy a Twitter tette a múlt héten, de a hírek szerint a Meta is rengeteg embert akar elbocsátani a héten, méghozzá a saját költségracionalizálási erőfeszítéseinek részeként.

A Wall Street Journal beszámolója szerint az elbocsátások várhatóan több ezer alkalmazottat érintenek, és a bejelentést az emberek szerint szerdán tervezik.

A Meta sokkal nagyobb cég, mint a Twitter, összesen több mint 87 000 embert foglalkoztat, így bár több ezer munkakörök leépítése továbbra is jelentős csökkenést jelent, százalékban kifejezve, a hatás valószínűleg marginális lesz.

A Metára egy ideje egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy maximalizálja a profitot a romló gazdasági feltételek és az adatvédelmi környezet megváltozása közepette. Például a cég előrejelzése szerint csak ebben az évben mintegy 10 milliárd dollárt veszít az Apple adatvédelmi felszólításai miatt, amelyek miatt sok felhasználó letiltotta a Metát arról, hogy nyomon kövesse tevékenységét az alkalmazásaiban.

Brad Gerstner, a mintegy 2 millió Meta-részvényt birtokló Altimeter Capital alapítója és vezérigazgatója a közelmúltban nyílt levelet tett közzé Zuckerbergnek, amelyben felszólította a vállalatot, hogy csökkentse a cég létszámát legalább 20 százalékkal, és lassítsa a metaverzumos kiadásokat annak érdekében, hogy helyreálljon pénzügyileg. A Meta VR-fejlesztési költségei ugyanis folyamatosan emelkednek, és ez Mark Zuckerberg vezető fő irányvonala jelenleg.

Forrás: Social Media Today