Íme néhány részlet az utóbbi idők, közösségi médiáról szóló tanulmányaiból.

1. Késő délutántól produkálhatod a legjobb elérést

Mindenkit, aki a közösségi médiával dolgozik, foglalkoztat az, hogy vajon mi a tökéletes megosztás titka. Az élesítések időpontjával ezért sokszor játszanak – könnyen elképzelhető, hogy egy adott oldalán a délelőtti órákban lehet a legtöbb rajongóhoz eljutni, míg egy másik oldalnál a délutáni időpontok a nyerők.

Legutóbb a Chartbeat foglalkozott a témával, és egy annyira talán nem is váratlan megállapításra jutottak. Vagyis azt hozták ki a kutatásból, hogy a délelőtti órákban nő az elérés, dél körül éri el a csúcsot, estére pedig visszaesés tapasztalható. Tulajdonképpen a felhasználók leginkább munkaidőben Facebookoznak, kora reggel és késő éjszaka pedig már kevésbé.

dreamstime_s_33454340

2. Ilyen egy átlagos felhasználó a Facebookon

A Fractl és a BuzzStream közös vizsgálatában 20 kiadó közönségét elemezték a Facebookon, köztük a The Guardian, a Wired, a BuzzFeed, a Yahoo, illetve a Huffington Post rajongóit.

Röviden összegezve, átlagosan férfiak, felsőoktatási végzettséggel rendelkeznek.
Hosszabban: a 20-ból 18 kiadó rajongói között a férfiak domináltak. Ezeken az oldalakon az aktív felasználóknak főiskolai végzettsége van, és egy kivétellel az összes oldalnál rengeteg rajongó az IT szektorban dolgozik.

3. Instagram vs Facebook

A Locowise az elkötelezettséget és aktivitást vizsgálta, és arra jutottak, hogy az Instagram felhasználói verik a Facebook, valamint a Twitter közösségét.

A képmegosztó oldal felhasználóinál az átlagos elköteleződés 2,81 százalék/megosztás, míg a Facebookon ez az arány 0,25 százalék, Twitteren pedig 0,21 százalék.

4. Interakciók az Instagramon

A Quintly alábbi ábrája elég beszédes, itt az Instagramon közzétett fotókra, valamint a videókra érkezett átlagos interakciók számát látni attól függően, hogy egy-egy oldalnak mekkora rajongótábora van:

quintly-instagram

5. Közösségi média és marketing

A Social Media Examiner több mint 3700 marketingest kérdezett meg a saját közösségi médiás stratégiájukról, céljaikról. A válaszadók jelentős, mintegy 66 százaléka azt mondta, hogy tervezik, hogy növelik a Twitter, a Youtube, valamint a LinkedIn használatukat.

Továbbá arra jutottak, hogy a marketingesek a legszívesebben a Facebookról tanulnának, négyből hárman tervezik, hogy több videót készítenek és osztanak meg, illetve a Facebookot és a LinkedIn oldalát tartják a két legfontosabb hálózatnak.

6. Melyik oldalakat használjuk a legtöbben?

A Global Web Index (GWI) aktuális, negyedéves jelentése szerint több internet-felhasználó látogatja a Youtube-ot, mint a Facebookot, illetve a Youtube-nak és a Twitternek jóval több a látogatója, mint az aktív felhasználója.

gwi-internet-felhasznalok

(via)