Tej: pipa. Kutyát megsétáltatni: pipa. Ellenségek dicsőséges legyőzése ördögi haditengerészeti ütközetben: pipa. Hogy miről beszélünk? A BrickSimple kiadta a Battleship, a magyarul Torpedóként ismert játék Google Glass verzióját: itt a GlassBattle – írja a VentureBeat.

A Battleship talán a tökéletes játék a Google szemüvegre. Egyszerű, nagyjából az agyad negyedét kell használni hozzá és még hálózati kapcsolat sem szükséges. Ráadásul anélkül játszhatsz vele, hogy a kicsi Google Glass képernyődet kellene nézned minden másodpercben.

„Ami számunkra szórakoztató, hogy az egész alkalmazás, beleértve a szinkron játék lehetőségét, Mirror [a Google Glass API-ja] használatával készült el”, mondja a BrickSimple embere, Det Ansinn a videó kommentjében. „Itt nincsenek natív applikáció részletek, csakis az, amire a Mirror képes és nagyszerűt tudunk alkotni vele.”

Természetesen a grafikára szánt költségek nem voltak túl magasak – ez egy egyszerű, körökre osztott játék képernyőn megjelenő utasításokkal és statikus képekkel a győztesek és a vesztesek számára. Ám mindenképpen szórakoztatónak tűnik és ami igazán izgalmas az az, hogy mit lehet vele kezdeni a jövőben: gondolj egy augmentált valóságra, amelyben az otthonod és az irodád, esetleg a kocsid vagy a kedvenc kávézód kerül célkeresztbe a Google Mapsbe ágyazott „griden” keresztül.

screen-shot-2013-07-08-at-11-06-05-am

Talán jó dolog, hogy egyelőre nincsen sok Google Glass tulajdonos. A Google Mirror API-jának korlátai miatt Ansinn azt mondja, a BrickSimple csak napi néhány játékost tud egyszerre kezelni. Az applikáció megszerzéséhez írj egy hozzászólást a YouTube videóhoz és amikor a Google megemeli a kvótát, te is játszhatsz a Glass Battle-lel!

Ha kíváncsiak vagytok, azt is eláruljuk, hogy nem ez az első Google Glass játék. Ez a némileg vitatható megtiszteltetés a StarFindernek jár ki.

screen-shot-2013-07-08-at-11-02-25-am