A Facebook megosztotta a tavalyi utolsó negyedév statisztikáit, vele együtt láthatjuk teljes egészében a 2016-os évet is, amely összességében masszív növekedést mutatott.

A közösségi oldalnak már 1,23 milliárd aktív felhasználója volt naponta decemberben, ami 18%-os növekedés az ezt megelőző év azonos időszakához viszonyítva. A havi aktív felhasználók száma is elérte az 1,86 milliárdat, ez 17%-os növekedés éves szinten.

A mobilról felhasználók száma jobban nőtt. Napi szinten 1,15 millirád használóról beszélhetünk, havi szinten pedig 1,74 milliárdról. A 2015-ös adatokhoz képest ez 23%-os és 21%-os növekedést jelent. Ez jól mutatja azt, hogy az okostelefonok rendkívül fontosak a Facebook számára, jelenleg már alig van olyan felhasználó, aki nem használja havonta legalább egyszer a közösségi oldalt telefonjáról.

Bár az utóbbi időben felmerültek olyan hírek, hogy a Facebook népszerűsége elkezdett csökkenni, ez a tavalyi pénzügyi eredményekben egyáltalán nem látszik. A 2015-ös 17,928 milliárd dolláros bevételt 54%-kal fejelte meg a vállalat tavaly, 27,638 milliárd dollárral zárt. Ez azért is szép eredmény, mert 35%-ról 45%-ra tudta emelni a profitot is. Összessségében tehát elmondható, hogy óriási extra bevételt könyvelhetett el tavaly a Mark Zuckerberg vezette Facebook, amely egyelőre nem akar kevésbé népszerűnek tűnni.

Forrás: PRNewswire.com