Hillary Clinton egy hónapja indította útjára saját alkalmazását, a Hillary 2016-ot, most pedig Donald Trump is úgy döntött, kihasználja a social media erejét, és debütálta saját appját, az America Firstöt, mely iOS-re és Androidra is elérhető.

America First

Az applikációt a Political Social Media LLC tervezte, mely készített alkalmazásokat már a Nemzetközi Fegvyer Egyesületnek, a CatholicVote.org-nak, de még Trump egykori kihívójának, Ted Cruznak is. Meg van a vevőkörük.

Az applikáción belül elérhetők videók, hírek, de természetesen adakozhatunk is rajta keresztül, ezen felül felvehetjük a kapcsolatot a többi Trump-szavazóval, de még azt is láthatjuk, hogy hol vannak a közelünkben másik felhasználók. Az alkalmazásban egy idővonal mutatja, hogy mennyi van még hátra Clinton leigázásáig, a demokrata elnökjelölt csúfnevét használva.

Az applikációs használatával pontokat is gyűjthetünk, melyek különböző badgeteket nyitnak meg. Az alkalmazás több social media-platformmal is össze van kötve, hogy a felhasználók könnyebben elérhessék egymást, promótálják az appot – és Trumpot – vagy megmutassák, mennyi pénzt adtak a milliárdos kampányára.

Hiába, a közösségi médiát sem kerülhette el a politika.

Forrás: Adweek