Mielőtt végleg törlöd azt a bizonyos ismerősödet a Facebookról, hogy még online se maradjon semmi nyoma annak, hogy valaha is közöd volt hozzá, jól fontold meg a döntésedet! A Who Deleted Me nevű applikációval ugyanis az ismerősöd pontosan tudni fogja, hogy kizártad őt virtuális életedből.

Vannak felhasználók, akik, jobb kifejezés híján, aktívak. Még ha nem is akarjuk, akkor is pontosan tudjuk mikor, hol és kivel volt, mit ivott, mit evett, mindezt a megfelelő képi illusztrációval alátámasztva.  Ők a bejegyzés alapú létformák, akiket előszeretettel rejtünk el idővonalunkról, erről bővebben itt olvashatsz. A másik stratégia, hogy vállalva az ínhüvelygyulladás kockázatát, megtanulod sztoikus nyugalommal továbbsrcollozni a bejegyzéseit.

Ha azonban inkább a drasztikus lépések híve vagy, érdemes a döntésedet jól átgondolni, ugyanis egy alkalmazás lehetővé teszi a Facebook felhasználóknak, hogy megtudják, kik és mikor törölték őket a baráti listájukról.

A funkció már 2009 óta elérhető a Google Chrome böngésző bővítményeként, de csak a napokban vált elérhetővé iOS-re, illetve Androidra. Mivel csak ebben a hónapban több mint 300 000-en töltötték le, az alkalmazás használata közben adódhatnak hibák, azonban a fejlesztők már dolgoznak a megoldáson. A Who Deleted Me másik nagy hátránya, hogy csak az aktuális helyzetről ad képet, vagyis csak az alkalmazás telepítését követő törléseket mutatja meg.

who-deleted-me-android

És hogy miért lehet még a Facebook kémek kelléktárának egyik hasznos eszköze? A felhasználók nemcsak azt tudhatják meg, ki törölte őket, de azt is látják, ki mikor lépett be utoljára a Facebookra.

Ha gyanúsan megcsappan az ismerőseid száma, akkor annak hátterében nem biztos, hogy egy tömeges Facebook exodus áll… Próbáld ki az alkalmazást és tudd meg, vajon hány embert idegesítesz a Facebookon!

(via)