Ontarióban a Google első irodájában a pihenő és masszázs szobák, de még az irodai konditerem is lejárt lemeznek számít. Az ilyesmi ott megszokottá vált a ’90-es évek óta, így egy sokkal újszerűbb külsőt álmodtak meg az irodának például egy valódi tűzoltórúd és egy szarvasmarha vagon beépítésével – írja a VentureBeat.

Az iroda egy korábbi ipari épületben található, amely anno egy bőrgyárnak adott otthont, akár hiszitek, akár nem (innen a „szarvasmarha sétány”). A Google mellett számos startup és co-working iroda is helyet kap itt, amelyek együtt a Communitech-et alkotják, egy startup mekkát, amely szoros kapcsolatokat ápol a Waterloo University intézményével, angyal befektetőkkel és kockázati tőkebefektetőkkel.

21-google-fire-pole

Egy piros műanyag csúszda is vezet a második emeleten található Google recepciótól az első emeleti bejárathoz. A feliratán a „For Googlers Only” olvasható, amely szerint csak a Google alkalmazottai csúszhatnak le rajta. Eredetileg állítólag azért helyezték ki a táblát, mert a csúszdaellenőr (igen, úgy tűnik, ilyen is van) aggodalmát fejezte ki annak biztonságosságával kapcsolatban.

A VentureBeat újságírója egy kis felvételt is készített a csúszásáról:

És néhány további kép a Google kanadai irodájáról:

4-google-officer-tanner-cattle-walkway

31-googlers

15-google-games-room

14-yes-there-is-a-massage-room-at-google

12-google-caffeteria

10-android-is-open

9-snacks-for-googlers

2-google-bufferbox

8-google-unisex-washrooms

6-the-google-couch

5-google-at-communitech

3-never-seen-a-google-logo-like-this2