Mivel sok Twitter-felhasználó elégedetlen a platform változásai miatt, ezért a közösségi hálózatok új megközelítése, alternatív moderálási és felügyeleti rendszerekkel való növekvő törekvése közepette a Meta megpróbálja megragadni a lehetőséget egy saját, Twitter-szerű lehetőséggel, ami a rövid, szöveges üzenetekre fog összpontosítani.

Amint arról a Platformer és a MoneyControl beszámolt, a Meta egy új platformot fejleszt, jelenleg „P92” néven, amely nagyon hasonlít egy Twitter-hírfolyamhoz, és mellesleg decentralizált lenne, igazodva a közösségi média új hullámához.   

A Meta lényegében ezt meg is erősítette. Elmondták, hogy egy önálló, decentralizált közösségi hálózatot fejlesztenek a szöveges üzenetek megosztására. 

Hiszünk abban, hogy lehetőség nyílik egy külön tér kialakítására, ahol az alkotók és közéleti személyiségek időben megoszthatják érdeklődési körükkel kapcsolatos híreket.”

A projekt állítólag magában foglalja az ActivityPub decentralizált közösségi hálózati protokoll támogatását , amely a Meta első lépése lenne a decentralizált közösségi média térben. Ami érdekes lépés, hiszen a Meta nagyrészt az oka annak, hogy a felhasználói adatok és tapasztalatok összegyűjtésének és ellenőrzésének módja miatt olyan nagy lendületet kapott a decentralizáció felé.

Tekintve, hogy a Meta mindig azon dolgozik, hogy minden új trendet megragadjon, az érlére állhat ennek az új divatnak is, még úgy is, hogy ez jelentős eltérést jelenthet a vállalat eddigi hozzáállásában.

Pontos információk nincsenek, de állítólag az Instagram jelenlegi vezetője, Adam Mosseri vezeti az új alkalmazást, szóval komolyan gondolják a dolgot.

Forrás: Social Media Today