A Facebook Home segítségével az otthon töltött idő izgalmasabbá válik – legalábbis a termék egyik reklámja ezt próbálta sugallani. A fogadtatása mégis vegyes volt, hiszen néhányan úgy vélik, a Facebook Home hirdetések udvariatlanságra nevelnek – írja a Mashable.

A videóban azt látjuk, ahogyan egy fiatal nő a barátai státuszfrissítéseit nézi meg a telefonján, hogy elmeneküljön a vacsoraasztalnál zajló unalmas családi beszélgetéstől. Minden státuszfrissítés, amit lát, életre kel körülötte – egy dobos a sarokban, hógolyó csata és megannyi más jelenet.

Ezt a formulát használta a közösségi hálózat legtöbb Home reklámjában, amelynek lényege, hogy a barátok köré épül az okostelefon élmény és nem az alkalmazások köré. Egy másik videóban egy repülő utasa használja a Home-ot, hogy elszórakoztassa magát felszállás előtt, míg egy másikban egy Facebook alkalmazott fordul a szolgáltatáshoz, hogy elnyomja főnöke, Mark Zuckerberg hangját.


Már csak az a kérdés merül fel, miért akarja a Facebook, hogy a mobilunkat használjuk olyan szituációkban, amikor az voltaképp nem megfelelő, például egy hivatalos találkozón vagy egy családi vacsorán. A Forbes is tett néhány negatív megjegyzést ehhez: „Másképp szólva a Facebook Home egyszerűbbé teszi, hogy durva legyél a családoddal és a hús-vér barátaiddal.”

Szerintetek is rossz példát statuál a Facebook ezekkel a reklámokkal vagy a nézők csak felfújják a dolgot?