A Facebook egyik legnagyobb problémája az utóbbi években, hogy a felhasználóbázisuk átlagéletkora folyamatosan emelkedik. A fiatalok ugyanis nem akarnak olyan platformon jelen lenni, ahol a szüleik is folyamatosan posztolnak, netalán még az ő cuccaikhoz is hozzászólnak, amik pedig rendkívül ciki pillanatokat okoznak nekik. Szóval inkább nyomulnak a Snapchaten, Tiktokon, esetleg Instagramon.

Szóval most erre a problémára találták ki a Whale nevű appot, ami jelenleg csak Kanadában érhető el, lévén egy kanadai cég dolgozik rajta a Facebook megbízásából.

A Whale gyakorlatilag semmi másra nem jó, mint hogy összerakhatjuk vele a saját meme-ünket, aztán egyszerűen oszthatjuk is tovább. Ehhez az alkalmazás egy rakás előre gyártott sablont ad, amit a saját kreativitásunkkal egészíthetünk ki.

Egyelőre nem tudni, mikor terjesztik majd globálisan az alkalmazást, ahogy azt sem, hogy ez is egy lesz-e azok közül, amit a Facebook nagy lelkesedéssel megcsinál a fiataloknak, majd pár év múlva be is zárja az érdektelenség miatt.

Forrás: Social Media Today