A június a kiberbiztonság hónapja, és erre a TikTok is felkészült néhány új biztonsági tippel, illetve készítenek egy családoknak szóló kiberbiztonsági eszköztárat is. A tippeket több különböző partnertanácsadóval írták össze, hogy minél hitelesebb legyen, és valódi biztonsági tanácsokat fogalmazzanak meg, vagyis általános legyen, de mégis legyen benne konkrétum. Hogy ez mennyire sikerült, annak eldöntését az olvasóinkra bízzuk. 

Nézzük tehát a tippeket: 

Szörfölj okosan! – Legyen körültekintő mindenki, ha nem biztonságos, nyilvános Wi-Fi hálózaton csatlakozik az internetre. Mindig egyedi és erős jelszavakat állítsunk be, és használjuk a kétlépcsős azonosítást. 

Jó halat kell kifogni – Az adathalászat nagy veszélyt jelent. Kerülje mindenki az ismeretlen feladóktól származó hivatkozások megnyitását vagy letöltését, és a személyes adatokat ne adjuk ki senkinek. 

Ne hagyj nyomot! – Minden eszközt és alkalmazást mindig frissíteni kell. Ha egy eszközön túlad, akkor előtte készítsen biztonsági másolatot, majd minden tartalmat és beállítást töröljön (gyári beállítások visszaállítása)

Szórakozz és tanulj együtt! – Érdemes olyan alkalmazásokat, videókat és játékokat letölteni, amellyel a család együtt szórakozhat vagy tanulhat. 

A TikTok ezen túl egy új felhasználói kézikönyvet is kiadott, amelyben részletesebb tanácsokat tud adni az alkalmazás biztonságos használatával kapcsolatban, illetve elindított egy olyan oldalt is, ami kifejezetten a kezdő felhasználóknak szól. 

Forrás: Social Media Today